Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

MIT TANULHATOK EBBŐL?

Utólag mindig könnyebb okosnak lenni, mondják sokan. Általában azt mindig mindenki tudja, hogy a másiknak hogy kellene, kellett volna csinálnia ezt, vagy azt. Más életével könnyű “okosnak” lenni, ahogy megítélni kívülről valamit, vagy valakit.

Évekkel ezelőtt láttuk ezt a pár perces videót, amit számodra is szeretnénk megmutatni:

Valójában az életben minden nézőpont kérdése. Ezt megerősítve, hoztunk még egy kis történetet, amit mi is szerettünk korábban meghallgatni.

Szerencse vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?

Egy idős földművesnek volt egy öreg lova, amellyel a földön dolgozgatott. Egy nap a ló elszabadult, s eltűnt a dombok közt. Amikor a szomszédok kifejezték sajnálatukat a szerencsétlenség miatt, az idős ember csak ennyit mondott:

Szerencse vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?

Egy hét múlva a ló visszatért a dombok közül egy ménes vadlóval, és amikor a szomszédok a földműves szerencséje miatt örvendeztek, ő ismét ezt mondta:

Szerencse vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?

Amikor az idős ember fia megpróbálta betörni az egyik musztángot, leesett a lóról, és eltörte a lábát. A szomszédok megint sajnálkoztak. Nem úgy az idős ember, aki csak ennyit szólt:

Szerencse vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?

Néhány hét múlva bevonult a hadsereg a faluba, és besoroztak minden hadrafogható fiatalembert. Amikor az idős földműves fiát a törött lábával meglátták, lehagyták a listáról.

Ez a két történet után azt javasoljuk, hogy válassz ki egy számodra kellemetlen élethelyzetet, egy megoldásra váró feladatot az életedből. Alaposan átgondolva írj ehhez a helyzethez több pozitívumot, amit ebből a helyzetből meríteni lehet. Mégis miért van még jelen az életedben? Mire taníthat? Mi lehet az, ami által több leszel, ha megoldod végre? Az írásnak teremtő ereje van, így fontos, hogy ne csak gondolatban, hanem írásban is tedd ezt meg.

Míg a sikeres, és boldog emberek MINDIG vállalják a felelősséget az életükben, tisztában vannak azzal, hogy ők tudják hozzáállásukkal megváltoztatni a mindennapokat. Egy-egy nehezebbnek tűnő helyzetben pedig mindig azt kérdezik maguktól:

Mit tanulhatok ebből?

Te mit tanulhatsz abból, hogy…?

Ismered a Te döntesz bögre történetét? Egy hosszabb külföldi kezelés után kerestem (Mosolyka) olyan munkahelyet, ahol nem riadnak meg attól, hogy (még) kerekesszékkel közlekedem. Elszántságom ellenére fél éven keresztül nem találtam munkát, így teljesen mínuszba kerültem anyagilag. Már a kilakoltatás fenyegetett, hiszen tetemes tartozást halmoztunk fel, és én nem tudtam, hogyan tovább. Mielőtt másoktól kértem volna segítséget az akkori helyzetemben, végiggondoltam, én mit tudok adni. És elkezdtem bögréket festeni.

Az egyik oldalára, hogy “Te döntesz” és egy szomorú fejecskét rajzolva, majd a másik oldalára – azt jelképezve, hogy a kezünkben a döntés – egy nagy mosolygós fejet rajzoltam.

Olvasóimat pedig arra kértem, hogy a bögréért cserébe egy jelképes összeggel segítsenek, hogy ki tudjam fizetni az elmaradásunkat. A hihetetlen pedig megtörtént: néhány nap leforgása alatt annyi megrendelésem lett, hogy sikerült elkerülnöm a kilakoltatást.

Az örömöm leírhatatlan volt, de a következő meglepetés még csak ezután jött. Megköszöntem mindenki segítségét, és megosztottam a jó hírt. A bögre megrendelések ezek után pedig még nagyobb iramban érkeztek hozzám. És én elgondolkodtam, hogy miért?

Most már tudom: ahogy nekem is, úgy mindenkinek jól jön egy kézzelfogható dolog, ami emlékeztet a borúsnak, nehéznek látszó pillanatokban is:

TE DÖNTESZ, hogy mit hozol ki a pillanatból, a napból, az életedből.

Ha szeretnél Te is egy ilyen bögrét a mindennapokhoz, akkor innen tudsz rendelni olyan Mosolyka Flow finomságok mellett, amiért megéri élni:

(Táplálék a léleknek kategóriában találod a bögrét.)

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart