Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

MIT SZÓLNAK HOZZÁ MAJD…

Imádjuk a rózsákat. Meseszépek. Már az első randink alkalmával meglepett Sankó egy varázslatos szállal. Jól tud esni kapni, és gyönyörködni benne. Most már a teraszunk mellett két rózsabokor van, amit mi ültettünk. Sokan megdicsérik, és kiemelik, hogy az egyik legszebb része az épület környezetében. Azoknak a rózsabokroknak története van. Majdnem nincsenek, mert mit szólnak majd hozzá…

Több dolog van az életben, ami “ellophatja, eltaposhatja” az életünk csodáit, ha hadjuk. Ilyen az, hogy mit szólnak majd hozzá a szomszédok?!

Olyan helyen lakunk, ahol a kert közös. Zseniális érzékkel tud Sankó meglepni apróságokkal, és így történt ez a költözésünk után is, amikor hazaállított három kicsi cserepes rózsával. Tudja, hogy mennyire imádok virágok között lenni, nevelgetni, elmeditálgatni rajtuk. Csak nézni, és elcsodálkozni a természet rejtelmeiben. Hiszem, hogy az ilyen “apróságok” meghosszabbítják az életünket, amellett hogy bearanyozzák. Kinek a főzés, kinek a kertészkedés, másnak a kézműveskedés, és így tovább… Nálam ebben a sorrendben mind nagyon kellemes állapotba tudnak hozni.

Hiszem, hogy az ilyen “apróságok” meghosszabbítják az életünket, amellett hogy bearanyozzák.

Gyerekkorom óta imádok locsolni, órákon át tudnék, de sokszor nem lehetett, mert például drága volt a víz. Aztán mikor lett fúrt kút, kiélveztem, és annyira feltöltött. Mindezeket tudva Sankó azt találta ki, hogy elültetjük a rózsákat, és tudom őket nevelgetni, locsolgatni…

Az a helyzet, hogy majdnem behúztam a kéziféket, mert az volt az első gondolatom, hogy: Jaj, de majd mit szólnak hozzá mások? Mi van, ha nem szakszerűen locsolok, vagy gondozom a virágokat. Ha valakinek szúrja a szemét az ültetés, és így tovább…

Még hála, hogy az én férjem arra is emlékeztet, ha elfelejteném, hogy ezek a saját korlátozó gondolatok, amit gyorsan el is érdemes engedni. Így hát gondosan kiültettük, élvezettel locsoljuk, és imádjuk.

Ugyan volt, aki szerint “nem illik bele a kert képébe” a mára már kis rózsabokorrá nőtt szépség, de mivel senkinek sem ártó a virág, így inkább minden nap jelképezi számunkra, hogy senkinek sem hagyhatjuk, hogy “ellopja, vagy eltapossa” életünk csodáit.

A Kis Hercegnek tudod mi volt a legfontosabb? A rózsája. A rózsa az örök élet egyik legnagyobb szimbóluma. Az életé, ami lehet tüskés vagy édes, és boldog, igazán illatos.

Hogy az életedet igazán szépnek éld meg, - fűszerezd ma/holnap meg ezzel - vegyél egy rózsát, gyönyörködj benne, sétálj egy nagyot, és találj valakit az utcán akinek odaadod. Nem kell, hogy ismerd, csak kívánj számára csodaszép életet. Majd sétálj könnyedén tovább, mint egy igazán boldog lélek, aki képes adni, és elfogadni az élet csodáit.

Nem tagadom (Mosolyka), volt, hogy eljátszottam a gondolattal, hogy eljutunk az Oscar-gálára. Tudom, oda piros ruha illik, olyan igazi rózsás piros, vörös.

Be is szereztem egyet. Végigfutott az agyamon, hogy a millió lépcsőn hogyan jutnék fel a színpadra, mit mondanék, és milyen fantasztikus lenne, ha már ott segítséggel vagy anélkül, de állva mondhatnék pár szót. Sok mindent elképzeltem, de nem minden sikerült még.

Azt hiszem, egy-két éve még nem számítottunk azokra a kihívásokra, ami éppen még van a világban. Öt éve meg végképp nem, amikor elkezdtük megvalósítani a Mosolyka - Majd helyett MOST című filmünket. Milyen könnyű volt kitalálni, te jó ég!! Már kicsit mosolygok is magamon, hisz emlékszem, hányan intettek, és akartak - akár jó szándékból is, de - lebeszélni, mondván, ez hatalmas falat. A filmezés egy szakma. Igazuk volt, és nem egyszer úgy is éreztem, túl nagy volt a szám. Filmet csinálni nem lehet nehéz...

Ma már tudom, hogy jó filmet csinálni jól, nem nehéz, "csak" bitang összetett, és kemény. Valahol mégis örülök, hogy akkor nem hallgattam az alkotókkal együtt másokra, mert akkor ma nem lenne ez a film, ami bár az életem, életünk egy részét mutatja be, de a Te döntesz könyvemhez hasonlóan sokkal inkább szól a nézőről, arról a Lélekről, és az álmairól, aki nézi.

Azelőtt adni fel, mielőtt megadtam volna az esélyét, és tettem volna érte?! NEM!

Nem minden sikerül úgy, ahogy eltervezzük, de elengedni a lehetőségeket talán nagyobb hiba, mint hagyni, hogy velünk együtt alakuljon az álmunk megvalósulása a tetteinknek köszönhetően.

Moziban képzeltük bemutatni a filmet, de ahelyett, hogy most dühöngök, hogy a piros ruhám oda sem tudom felvenni, inkább vettünk egy - najósoook - nagy levegőt, és igyekszünk eljuttatni sokak otthonába a világ minden táján a Mosolyka - Majd helyett MOST című filmet, amibe beletettük szívünket-lelkünket az alkotókkal, és színészekkel együtt.

Ha még nem láttad az előzetest:

A teljes film, - ami sokak szerint a legjobb magyar film lett - , ami hatással van pozitívan a boldogságra, kizárólag Lelkierő Klubtagoknak érhető el.

Csatlakozz a Lelkierő Klubhoz, és már nézheted is, a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejével, és lelkierő-növelő, több órányi anyaggal együtt.

Célunk, hogy elérd a maximális lelkierőt, és a valódi boldogságot.

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×

Cart