Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

MEGERŐSÍTÉSEK

Az elismerő szavaknak varázsereje van. Mindenkinek fontos, és kellemes érzés az elismerés. Hatalmas pozitív löketet tud adni egy-egy kedves szó, pont ellenkezőleg hat, mint egy nyers kritika. Már az iskolában is be tudta aranyozni a napunkat egy elismerő gondolat a tanárainktól. Pont így, ma is jól tud esni, dicséretet kapni a munkánk kapcsán, elismerő szavakat a családunktól, szeretteinktől. Van, hogy ki vagyunk éhezve rá, hogy valaki elismerjen, hogy valaki észrevegyen…

Fontos a visszacsatolás, és érezni, hogy környezetünk is értékeli tetteinket, minket. Viszont ennél van egy még sokkal fontosabb dolog az életben, amire az a nagyon jó hír, hogy van is rá hatásunk.

Amíg nem tudunk beköltözni a főnökünk, családunk fejébe, és kimondatni velük, amit annyira szeretnénk tőlük hallani, addig bizony bármikor elkezdhetjük mi saját magunkat elismerni, és értékelni.

Magunkat elismerni, és értékelni!

Saját magunk értékelése, és elismerése nem egyenlő a túlzott önimádattal, de egy egészséges önértékelés elengedhetetlen része az örömteli életnek. Lelkierőnk egy alap izomzata az önértékelés.

Gondolj csak bele, ha Te magadat nem értékeled, akkor miért várod el, hogy mások megtegyék? Amíg nem szeretsz bele saját magadba, addig mások hogy tennék meg ugyanezt?

Ezért boldogságod felé vezető utadon, kiemelten fontos állomás, a számunkra már bevált megerősítő gondolatsor. Te döntesz, hogy alkalmazod, vagy sem...

Lehet túl könnyűnek találod, és csak legyintesz rá egyet, talán még azt is gondolod: persze, majd néhány megerősítés segít a boldogság elérésében…

Itt Henry Ford szavai jutnak eszembe:

Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.

Már önmagában az is egy megerősítés, hogy “ez úgysem fog működni” és az is, hogy “ez működik”!

1977-ben, az akkor 63 éves Laura Schultz, aki a floridai Tallahassee-i otthonának konyhájában volt, meghallotta 6 éves unokáját sikoltozni az útról. Kirohant, és unokáját egy Buick hátsó abroncsa alá szorítva találta. Nem gondolkodott, hogy mi lehetséges, mire képes, vagy sem… Ideje sem volt az agya által sugallt korlátokon gondolkodni, a célja a segítség volt.

Egyik kezével felemelte a jármű hátulját, a másik kezével pedig segített unokájának. Laura Schultz évekig nem volt hajlandó beszélni az esetről. Végül mégis, egy interjúban mesélt róla, ahol megkérdezték tőle, hogy miért hallgatott a csodájáról eddig?

Schultz elárulta, hogy az eset megijesztette, és egyben “felébresztette” , hogy élete nagy részében hányszor hagyhatta, hogy a gondolatai bebolyásolják, és hányszor lehetett, hogy a “nem megy, ez úgysem működik” legyintéssel elpazarolta valódi lehetőségeit.

Az eset után Laura visszatért az egyetemre, megszerezte a diplomáját, és majdnem 70 éves korában folytatta álmát, hogy főiskolai tanár legyen.

A megerősítések az alapját képezik a boldogságnak. Olyan ez, mint a beton alap egy háznál. Minden mást tudsz erre építeni, de ha ez az alap - illetve a megerősítések eredménye - hiányzik, akkor a ház itt-ott lehet beomlik. Így azt javasoljuk, hogy erre a tevékenységre az elkövetkező 21 napban minden nap szentelj 5 percet.

Zárójeles gondolat: Egy ideje a “szánj rá” helyett a “szentelj rá” kifejezést használjuk tudatosan, mert úgy gondoljuk sokkal kifejezőbb, és értékesebb. Gondold csak el, hogy a legjobb barátod nagyon elfoglalt, de szán rád néhány percet. Vagy azzal hív fel, hogy szeretne neked szentelni az életéből egy kis időt, és veled tölteni. Melyik kedvesebb szívednek?

Ahhoz, hogy a leghatásosabb legyen, azt javasoljuk, hogy lefekvés előtt a tükörbe nézve, mélyen a saját szemedbe nézve, mondd el magadnak az alábbi gondolatokat.

Fontos, hogy a lenti megerősítések egy alap, amit érdemes követni, elvehetsz belőle, és hozzá tehetsz úgy, ahogy a saját lelkednek a legmegfelelőbb, ahogy a legjobb érzés! A legjobb, miközben ezt a gyakorlatot csinálod, ha mind a két tenyered a folyamat alatt a szíveden van.

Tapasztald meg, hogy mekkora pozitív hatással tudsz lenni saját magad boldogságára, ha legalább 21 napon át elismétled a fenti megerősítéseket. Minden egyes nap, reggel vagy este, ahogy neked kényelmesebb.

Pozitív hatással tudsz lenni magadra

Ha jobban kedveled a vezetett meditációkat, és úgy érzed a fenti megerősítéseket szívesen hallgatnád naponta (Mosolyka és/vagy Sankó hangján) akkor van lehetőséged erre is!

Csatlakozz a Lelkierő Klubhoz, és már hallgathatod is, a folyamatosan bővülő, lelkierő-növelő, több órányi anyaggal együtt, a Mosolyka - Majd helyett MOST film mellett, ami kizárólag klubtagoknak érhető el.

Célunk, hogy elérd a maximális lelkierőt, és a valódi boldogságot.

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart