Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

LÉGZÉS EREJE

Mi sem mosolygunk mindig, ezt sosem szerettük volna senkivel sem elhitetni, mert nem lenne igaz. Bár nagyon optimisták, és pozitívak vagyunk, de mégis akadt már párszor, hogy beköszöntött az a kevésbé várt “vendég”: a stressz.

Ilyenkor több bevált technikát is alkalmazunk, hogy tudatosan megcsípjük a kis betolakodót, és kirakjuk a szűrét.

Hogy miért fontos, hogy elkerüljük a stresszt? Egyszerűen megválaszolva, mert az nem segíti az egészségünket, és közel sem támogatja a boldogságunkat. Ennél sokkal tudományosabban, és érdekesebben mutatja be Dr. Bruce Lipton amerikai sejtbiológus, epigenetikus, hogy miért is fontos boldogságunk, egészségünk érdekében, hogy testünk, és elménk is kellemes környezetben legyen. Ha még nem nézted meg ezt a rövid kis videót, nagyon érdemes!

Mi legtöbb esetben, ha azonnal jól akarunk lenni, akkor a légzéshez nyúlunk. Ami aztán gyakorlatilag bárhol megvalósítható. Van több technikája is. A lényege, hogy amikor stressz ér minket, akkor beindul a “védekező” légzés.

Gondold csak el, ha egy erdőben elkezdene kergetni egy farkas, az ijedtségtől izmaid görcsbe állnának, és a futással egyben a lélegzeted, és a szívverésed is felgyorsulna. Ez a “védekező” stresszes légzés, amin legtöbb esetben tudsz változtatni. Hála a mai világban, nem vagyunk folyton kitéve a “farkasnak”, nem kell futnunk.

Meg tudjuk húzni a saját harangunkat jelezve, hogy tudatosan ki kell lépnünk a stressz állapotából. Már a légzésünk tempójának megváltoztatásával, és mélységével hatalmas eredményeket érhetünk el másodpercek alatt.

Az egyik bevált technikát, egy szuper külföldi szakértőtől tanultuk, akit úgy hívnak Wim Hof. A módszerével nem csak a stressztől szabadulhatsz meg, de fizikai állóképeséged is növelheted rövid idő alatt.

Zárójeles gondolat. A légzéstechnikán túl, egy néhány perces teszttel azt is megmutatja, és Te is megtapasztalhatod, hogy hogyan növelheted a teljesítőképességed. Itt speciel fekvőtámaszok számában mutatják be, de ezt bármelyik területére átültetheted az életedben. Mi is kipróbáltuk, és működik. Napi szinten alkalmazzuk ezt a légzést.

Tehát, ha stresszes vagy, egyszerűen csak csukd be a szemed, ha teheted - és úgy biztonságos -, aztán lélegezz. Szívd be a szádon, amennyit csak bírsz, szépen lassan, nem kell siess. És a szádon fújd ki, nem kell erővel, szépen lassan. Fontos, hogy ne kifújd az összeset, csak hozzávetőleg az egyharmadát annak, amit beszívtál.

A videóban említett 30 kör után, szívd be a levegőt, fújd ki az egyharmadát, és figyeld meg meddig tudod levegővétel nélkül bírni. (A videóban a hölgy, ekkor fekvőtámaszozik). Amikor úgy érzed, hogy már szükséges levegőt venned, szívd be, és tartsd bent még 15 másodpercig. Aztán mehet még kétszer az a kör a 30 belélegzéssel, és kifújással, benttartással.

Mérheted is, hogy mennyit javul a benttartási időd. Mi már 2 perc 30 mp - 3 perc 15 másodpercig is bent tudjuk tartani erőlködés nélkül, és imádjuk utána a testi hatásokat, érzeteket. A kis bizsergés, vagy szédülés nálunk is érezhető olykor.

Javasoljuk, hogy stressz esetén, ezt folytasd egészen addig, amíg megnyugszol, és úgy érzed ismét van lelkierőd az élethez!

Tapasztaltuk már, hogy milyen testi, és lelki tünetei tudnak lenni, ha hagyjuk eluralkodni a stresszt, ezért döntöttünk. Egymást között van egy egyezményes jelünk, ha úgy érezzük, hogy ezt most még meg kell állítani, és meg is tudjuk. Azelőtt, hogy jönne a stressz lavina. Már nagyon jól ismerjük egymást, és magunkat is. Tudjuk, hogy egymásra is is hatással vagyunk, így egyikünknek sem javasolt átadnia magát a feszültségnek, aggódásnak, dühnek, mert azzal a másik felé is ezt “sugározzuk, ráragasszuk”.

A narancssárga, és a piros jelzéseket használjuk. Az utóbbi az, amikor nagyon határozottan kinyilvánítjuk a másik felé, hogy ezt MOST hagyd abba, és legyél tudatos arra, hogy a stresszért, és az ellenkezőjéért is Te vagy a felelős, Te vagy a főnök! Hagyod?! Inkább megöleljük egymást, teszünk valami olyat, amiről tudjuk, hogy jó hatással van ránk.

Ezt MOST hagyd abba!

A narancssárga inkább csak egy figyelmeztetés a másik felé, hogy ez a viselkedés, hozzáállás egyikünknek sem jó. Most még könnyebb változtatni az “útirányon”, mint a piros állapotban.

Ha egyedül vagyunk, arra is van egy önkontroll technika. Köztudott, hogy az agyunk egyszerre csak egy dologra tud igazán fókuszálni. A mi kezünkben pedig a döntés, hogy melyik oldalt válasszuk. Ehhez pedig elsősorban ki kell zökkenteni egy “felkiáltással’. Így azt mondjuk magunknak: ÁLLJ! vagy ELÉG!

Aztán gondolatainkkal elindulunk a kellemes érzések felé. Ebben segíthet egy jó zene, tea, vagy finom étel. Az emberekkel sokkal nagyobb százalékban történnek a fejükben szerencsétlenségek, mint a valóságban. Ezért ideje ebből kilépni, és erősíteni azt, amit szeretnénk.

Ha korábban féltél, hogy leszúr a főnököd, és elégedetlen lesz a teljesítményeddel, pedig Te úgy érzed 110%-ot beleadtál, és ezen stresszeltél napokon keresztül. Végül pedig tényleg az történt, amit lejátszottál a fejedben, akkor mi lenne, ha most megváltoztatnád azt a képet, amit elképzelsz? Erősítsd azt, amikor elismeri a munkád. Azt, amikor imádja, amit csináltál, és ezt el is mondja neked! Képzeld el részletesen, hogy hol vagytok. Ki van még ott? Milyen napszak van? Mit mondana? Te hogyan éreznéd magad utána? Kinek mesélnéd el elsőként a nagyszerű élményt?

Az a jó hír, hogy ezek mellett nincs helye sehol beúszni a stresszelő gondolatnak, ha igazán beleléled magad a jó érzésbe!

Zárójeles gondolat: Amellett, hogy szeretnéd, hogy a főnököd is elismerjen, ne felejtsd el elsősorban MAGADAT ELISMERNI, és értékelni, amit csinálsz! Mert amikor elkezded magadat elismerni egészségesen, akkor a világtól is ezt kapod. Mert ezt az érzést tükrözöd ki.

Nem mindig tudtam (Mosolyka) jól kezelni a stresszt, a félelmet. Meg kellett tanulnom. Korábban volt többször is, hogy egy rosszullét közben nem kaptam rendesen levegőt. Akkor azt volt az egyik legnagyobb butaság, amit tenni tudtam, hogy azt mondogattam:

Jaj, mi lesz ha a következő pillanatban már nem kapok levegőt? Félek…

A fókuszomat akkor a félelemre helyeztem. Ekkor jött Sankó zseniális kizökkentése. Azonnal működött! Ennek történetét, és még több gyakorlati bevált dolgot a boldogság érdekében megmutatunk egy filmben, amivel kapcsolatban az Index.hu is azt írta, hogy varázslatos film lett.

A teljes film, - ami sokak szerint a legjobb magyar film lett - , ami hatással van pozitívan a boldogságra, kizárólag Lelkierő Klubtagoknak érhető el.

Csatlakozz a Lelkierő Klubhoz, és már nézheted is, a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejével, és lelkierő-növelő, több órányi anyaggal együtt.

Célunk, hogy elérd a maximális lelkierőt, és a valódi boldogságot.

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart