Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

HOGYAN OLDJAM MEG?

Tudjuk, hogy mennyire nyomasztó tud lenne, ha nem tudjuk, hogyan oldjunk meg egy adott dolgot. Napokig, hetekig képes ez az egyetlen “kis” dolog megakadályozni a jó alvásunkat, és még sorolhatnánk.

Ott motoszkál a fejünkben, a HOGYAN?!

Van egy bevált és jó gyakorlatunk a legtöbb elénk kerülő probléma, kihívás megoldására.

A problémákat, sokkal inkább kihívásnak szoktam hívni. (Mosolyka)

A módszer: 21-es! Bármi olyan merül fel a hétköznapokban, amire nem tudjuk MÉG a megoldást, nem tudjuk még hogy kezeljük, akkor fogunk egy papírt, és tollat, és neki szenteljük a figyelmünket. Aztán minden reális vagy nem reális megoldást leírunk. Olyanokat is, amik lehet bolondságnak tűnnek elsőre.

Lényeg, hogy ne fogd vissza magad, és engedd el az ítéleteket.

A lista végére pontosan tudjuk, hogy melyik az az egy, amit azonnal meg is tudunk tenni, hogy megoldódjon. Ha mégsem akkor elkezdjük beszámozni az alternatív megoldások közül a legéletképesebbeket, és sorban meg is próbáljuk, hogy megoldja-e a problémát, a kihívást az életben.

Példa probléma, kihívás:

Nem tudok még olyan jól angolul, hogyan beszéljek magabiztosan másokkal az új munkahelyemen?!

Egy adott kihívás kapcsán ami leginkább le tudja szívni az energiát, az a “nem döntés”, amikor csak sodródsz, és tengsz-lengsz. Ezért érdemes mihamarabb elindulni egy irányba, és már attól egy új energia kerül be a képbe. Az érzés, hogy teszel a megoldásért. Aki pedig tesz, az előrébb fog jutni!

Itt Paulo Coelho szavai jutnak eszembe:”

“A hajó nagyobb biztonságban van a kikötőben, de a hajókat nem ezért építik. ”

Lehet, hogy “biztonságosnak” tűnik toporogni a probléma felett, de nagyobb eséllyel oldódik meg, ha elindulunk egy irányba, és legfeljebb útközben tapasztalunk, látunk csodákat. Érkeznek megértések, és még útirányt is lehet változtatni bármikor.

Az agykontrollban van még egy technika, ami segíthet a válasz megtalálásában.

Lefekvés előtt igyuk meg egy pohár víz felét. Közben gondoljunk a problémára, vagy kihívásra.

„Mindössze ennyit kell tennem, hogy megoldást találjak arra a problémára, ami foglalkoztat.”

Reggel, ébredés után pedig közvetlen még csukott szemmel igyuk meg a pohárban lévő víz másik felét, és mondjuk magunkban ismét.

„Mindössze ennyit kell tennem, hogy megoldást találjak arra a problémára, ami foglalkoztat.”

A válasz egy könyv címén keresztül, vagy álom formájában érkezhet meg. Talán egy beszélgetés közben, vagy egy eléd kerülő cikkből.

Ha képes vagy kiküldeni a kérdést, és görcsölés nélkül elengedni, hagyni, hogy érkezzen rá válasz, akkor jönni is fog. Ez biztos!

Persze, ezt nem az akut, gyors megoldások esetében ideális választani. Ha főzés közben kigyullad a konyharuha, cselekedjünk az oltással, és ne várjuk a majdani megoldást.

Ahogy az ÉTELED, úgy az ÉLETED is Te ízesíted! „Majd helyett MOST” könyvecském motivációval (bármikor elkezdhető naptár), élménnyel, örömmel fűszerezheti a napjaidat. Ami fontos, hogy ezeket az élményeket Te varázsolod az életedbe, a könyvecskében csak recepteket találsz, ami segítheti az utad, de az úton Te jársz.

Itt főként a számomra (Mosolyka) bevált „apróságokat” találod az élethez, a mélypontokhoz, a kihívásokhoz. Elgondolkodtató kérdéseket, ötleteket. Nincs szabály a könyv használatára, ha van olyan, amit nem érzel magadénak, lapozz arra, merre szíved hív. Amit szívesen teszel, olvasol, csináld többször, add tovább.

Tűzd ki milyen napra vágysz, mi szükséges hozzá, és cselekedj majd helyett MOST! Minden napod rejt egy kincset, ami egy jó ötlet, gondolat, vagy élmény, írd fel, így a nehezebb napokon, erőt meríthetsz belőle.“

Itt tudod beszerezni, Mosolyka Flow finomságok mellett, amik olyan ízek, amikkel érdemes élned:

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart