Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

A nem döntés is döntés…

A legtöbbször attól vagyunk frusztráltak, hogy igazából nem hozunk döntést. Biztosak vagyunk abban, hogy Te is azt gondolod, hogy ha döntést kell hoznod valamivel kapcsolatban akkor csak A ÉS B verzió lehetséges, pedig ez nem igaz. Ha végül nem hozol döntést, igazából azzal is leraktad a voksodat valami mellett.

Ilyenkor érdemes egy olyan embertől tanácsot kérned, akire felnézel és példaképként tudsz rá tekinteni.

Mert sokszor, ha valaki kivülről ránéz a Te helyzetedre, mivel Ő nincs benne sokkal objektívebben tudja feltérképezni a helyzetet, mert Ő nem csak az adott “feladatot” látja maga előtt, hanem a lehetséges verziókat a megoldásra. Tehát jobban tud a megoldásra fókuszálni.

Sokszor az is segíthet, ha több embernek meghallgatod a történetét, mert olyankor rájössz, hogy nem vagy egyedül és még ha ezzel a Te feladataid nem is lesznek megoldva mégis új erőre kapsz azáltal, hogy érzed a Téged körülvevő emberek is nap mint nap szembenéznek kihívásokkal nem csak Te.

Légy őszinte magadhoz..

Végül pedig legyél őszinte magadhoz és biztos hogy ezerszer olvastad/hallottad már ezt a tanácsot és kissé közhelyesnek tűnhet, de utólag (és mi tapasztalatból írjuk) mindig rájöttünk, hogy amikor a szívünk vezérelt minket egy-egy döntés során biztos, hogy jól döntöttünk. Ha azonban túl racionalizáltuk a dolgokat végül mindig újra kellett gondolnunk a következő lépésünket, mert rádöbbentünk, hogy nem azon az úton vagyunk, amire vágyunk.

Van ezzel kapcsolatban egy érdekes tapasztalásunk. Többször tapasztaltuk már, hogy egy-egy döntéshozatalnál a szívünk azonnal tudta melyik úton induljon el, azonban az ész közbeszólt és elkezdtük latolgatni a lehetséges kimenetelét a döntés meghozasának.

Így teltek el napok, álmatlan éjszakák, gondolkodtunk, beszélgettünk róla, kikértük mások véleményét, aztán pár nap elteltével meghoztuk a döntést és leesett az állunk: Jött a gyomrunkban egy érzés, ami azt súgta:

Ha hallgattál volna az első megérzésedre nem kellett volna napokig rágódnod, hiszen a végén így vagy úgy, de végül a szívedre fogsz hallgatni és azt a döntést hozod meg, ami szerinted a legjobb és nem azt ami mások szerint jó lesz Neked. A felismerés döbbentes volt, ugyanis teljes mértékben igaz az, hogy Te már az első pillanattól kezdve tudod, hogy mi lenne a helyes döntés és ha akkor meglépnéd akkor az időddel, ami oly értékes és drága nem játszanál egy percet sem.

Ehhez az elhatározáshoz azonban sok-sok erő kell és hinned kell magadban, hogy bármilyen döntést hozol is az jó döntés lesz és ezt bizony 10/9 alkalommal már az első perctől fogva tudjuk. A válasz ott van Benned, ha keresnéd csakis magadban keresd. Hogyan tudod fejleszteni azt a képességet, hogy egyszerűbben és lazábban hozz döntéseket? Úgy, hogy minden alkalommal amikor döntést kell hoznod figyeld meg, hogy mi az első gondolatod az adott dologgal kapcsolatban. Hallgass a legelső gondolatodra, mert az fog elvezetni a megoldáshoz. Ehhez pedig nagyban segíthet az, hogy ha a döntés meghozásánál kizársz mindent és mindenkit és csak arra fókuszálsz, hogy Te mit szeretnél. 🙂 Csatlakozz a Lelkierő Klubhoz, és már hallgathatod is a ma esti sétád után, a folyamatosan bővülő, lelkierő-növelő, több órányi anyaggal együtt.

Célunk, hogy elérd a maximális lelkierőt, és a valódi boldogságot!

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart