Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

Hová menekülsz?

Tapasztalatból mondjuk, hogy mi is szeretjük a pörgést, azt ha jól haladnak a dolgaink, de egyre többször érezzük, hogy bizony úgy fel tud bennünket tölteni az, ha kikapcsoljuk a telefont, ha nem nyitjuk fel a laptop tetejét, ha nem kell telefonálgatnunk és válaszolgatnunk a levelekre. Pedig hangsúlyozzuk, hogy szeretjük azt, amit csinálunk mégis olykor jó egy picit megállni és visszatekinteni, hogy mi mindenen vagyunk túl, mennyi kihívást leküzdöttünk és 1-2 napra bizony jól esik a hátradőlés, hogy aztán újult erővel tudjuk folytatni a munkát.

Biztosan Te is éreztél már így. Vagy nem? Ha erre nem a válaszod akkor érdemes megvizsgálni egy másik nézőpontból az életedet. Ha túl nagy zajt csapsz magad körül, akkor lehet hogy az igazán fontos dolgokról lekerül a fókuszod.

Fő céljaink közé tartozik az, hogy szeretnénk az embereknek adni, mert hisszük, hogy amit adunk az bennünk is növekszik és ezáltal megsokszorozódik.

Ha olyan dologgal foglalkozunk a hétköznapokban, amiben érték van és ezt átadjuk másoknak, akkor amit adunk abból vissza is kapunk és hisszük, hogy ezáltal a világ egy jobb hellyé válhat.

Ha azonban túl sok mindent csinálunk egyszerre és nem hagyjuk, hogy néha megálljunk akkor meg lehet, hogy pont a fontosabb dolgokra nem jut elég időnk.

Pedig, ha jobban belegondolsz arra van időd, amire szeretnéd, hogy legyen. Ha saját idődet megtanulod értékelni akkor bizony már sokkal finomabban és megfontoltabban fogsz gazdálkodni minden perceddel, ugyanis keresni fogod azokat a lehetőségeket, amik által töltődni tudsz.

Azt javaslom találd meg azokat a programokat, embereket, eseményeket, amik által meg tudod élni a mindfulness állapotát, az az az ITT ÉS MOST pillanatát, amikor csak arra fókuszálsz amiben éppen benne vagy és nem a következő három lépésen járnak a gondolataid. Hidd el fantasztikus erő rejlik abban, ha megtanulsz jelen lenni az életedben. Persze a célok fontosak, hiszen azok visznek előrébb, de nem kell nagy dolgokra gondolni elsőkörben. Az is egy szuper cél lehet, hogy ma elolvasok 1 oldalt a kedvenc könyvemből. Sokszor azért nem vágunk bele valamibe, mert túl magasra helyezzük a lécet és olyan elvárásoknak tesszük ki magunkat, ami által már azelőtt elmegy a kedvünk egy-egy dologtól mielőtt nekifognánk. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy kis lépésekben haladsz és türelmes vagy magaddal és az életeddel szemben is.

Minden egyes lépés, amit önmagad felé teszel egy csoda. Bízz ebben. Így a következő gyakorlatok segíthetnek abban, hogy megtaláld a teendők és pihenők közötti egyensúlyt, ami nagyon fontos a kiegyensúlyozott élethez.

Minden nap iktass be ÉN-IDŐT. Ha úgy érzed ez most még csak 15 perc amit magadra tudsz szentelni akkor kezd 15 perccel. Meglátod minél jobban megismered önmagadat annál jobban fogod igényelni az önmagaddal eltöltött időt és ez a 15 perc idővel fel fog menni fél órára, majd 1 órára majd, ha már igazi “fekete öves” énidő gyakorló leszel szükséged lesz heti 1 olyan napra, amikor csak magaddal foglalkozol és töltődsz úgy, ahogy Te szeretnél. Addig viszont az egyensúly érdekében iktass be annyi magaddal töltött időt, ami számodra jól esik és csináld az idő alatt azt, ami feltölt Téged. Egy kellemes hanganyag, a kedvenc zenéid hallgatása, felnőtt színezők kipróbálása, festés, kellemes forró habfürdő és még sorolhatnánk 🙂

Ha pedig úgy érzed vágynál egy kis vezetett meditációra, ami segíthet még jobban ellazulni akkor érdemes ellátogatnod a www.mosolykaek.hu-ra, ahol miután regisztráltál Klubtagnak Mosolykával és Sankóval és rámész a “KEZDD ITT” menüpontra és azonbelül a “MEDITÁCIÓ” ikonra akkor Mosolyka segítségével tudsz töltődni, elcsendesíteni az elmédet és inspirálódni. Csatlakozz a Lelkierő Klubhoz, és már hallgathatod is a ma esti sétád után, a folyamatosan bővülő, lelkierő-növelő, több órányi anyaggal együtt.

Célunk, hogy elérd a maximális lelkierőt, és a valódi boldogságot!

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart