Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

HÁLA - SÓ

“Úgy szeretlek, mint a sót!”

Emlékszel gyerekkorodból erre a népmesére?

Élt egy király, akinek volt három lánya. Egy napon magához hívta őket, mert meg akart győződni a szeretetükről, és hűségükről. Arra kérte őket, hogy mondják el egyesével, mennyire szeretik őt. Mihez tudják azt a szeretetet hasonlítani? A legidősebb, és a középső lánya egekig zengte szeretetét, amivel nagyon elégedett is volt a király. Mikor a legkisebb lánykára esett a sor, nagyon meg volt szeppenve. De végül azt mondta:

- Atyám, csupán azt tudom mondani, hogy pontosan annyira szeretlek, mint amennyire a sót is szeretem.

Teljesen felháborodott a király, hogy hogyan merészeli őt egy közönséges sóhoz hasonlítani?! Haragja oly nagyra nőtt, hogy látni sem akarta többet a legkisebb lányát. Telt múlt az idő, lányait férjül adta, és egy szokás szerint a legkisebb lányt sem hagyhatta ki. Ostobának titulált lányát egy koldushoz adta, aki csak látszólag volt koldus, és egymást bátorítva egyre jobban, bőségesebben kezdtek élni a király lányával. Hálával voltak minden “kis” dologért is az életben, és hercegi módon éltek. Egy napon a királyt látták vendégül vacsorára, aki nem is tudta kik látják vendégül. Díszes, aranyozott terülj, terülj asztal várta tele étellel. A király nagyon éhes volt, így lakmározni kezdett, de meglepődve észlelte, hogy minden íztelen, elfejetették megsózni. Nagy haragra gerjedt ismét, hogy merik ezt vele megtenni. Ekkor a lánya lépett oda hozzá.

- Szóval mégis nagyon szereted a sót! Semmi kétség, hogy értékesebb számodra, mint a színarany és a drágakövek!

Ekkor értette meg, hogy lánykája mennyire is szereti őt, és milyen értékes is és nélkülözhetetlen a só! Bocsánatot kért a lányától, és végül nekik adta egész birodalmát.

Ebből a meséből is kiderült, hogy mekkora érték a só. Ahogy az ételek só nélkül ízetlenek, úgy az élet mindennapi hála nélkül boldogtalanná tud válni. Osho zseniálisan megfogalmazta:

A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod.

Ezért a boldogságunk alapjai közé tartozik a hála is.

Válasz ki egy számodra szép füzetet, vagy találj néhány üres lapot, és ma írj fel legalább 21 dolgot, amiért hálás lehetsz. Még szuperebb lenne, ha pont annyit írnál, ahány éves vagy. Nem szükséges nagy dolgokra gondolni, már önmagában azért is hálás lehetsz, hogy tudsz írni, gondolkodni, enni, van kezed, tudsz beszélni, és még sorolhatnánk.

Fontos, hogy ne csak gondolatban tegyük ezt meg, mert az írásnak teremtő ereje van. A napi szinten hálát adók köztudottan boldogabbak, és optimistább életet tudnak élni. A hála jó érzéseket kelt bennünk, és minél hálásabbak vagyunk, annál több jó dolgot fogunk tudni magunkhoz vonzani.

Különben is az agy, egyszerre csak egy dologra tud igazán figyelni. Ezért is igaz Osho gondolata, hogy a hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot.

Ma a megerősítő gondolatok mellett, írd össze a nap végén, vagy akár most azonnal, amiért hálás lehetsz az életedben, a mai napodban. Boldogság, ha bármennyit ebből nem csak magadnak írsz le, de velünk is megosztasz a 21 Nap a Boldogságért Lelkierő Klub - Facebook csoportban.

Dale Carnegie szavai jutnak eszembe:

A hála olyan, mint a rózsa. Táplálni kell, öntözni és ápolni, szeretni és óvni.

Egyszer hallottunk egy háromgyermekes hölgyről, akiről lemondtak az orvosok, “gyógyíthatatlannak” mondták, és már csak hónapokat jósoltak neki. Élni szeretett volna, és felnevelni a gyermekeit. Hitt a hála, és a szándék erejében. Fogott egy sima vonalas füzetet, és minden egyes nap százszor leírta:

Köszönöm, hogy meggyógyultam, és boldogságban, szeretetben élünk gyermekeimmel.

A hónapok alatt több füzetet is teleírt, és most már 15 évvel később is minden egyes nap hálát ad, és leírja százszor azt a bizonyos mondatot, ami hozzásegítette, hogy még mindig él.

Nekem (Mosolyka) sem jósoltak túl sok évet az orvosok, csak 18-at. Idén ünneplem a harmincharmadik születésnapomat, és a hála elengedhetetlen része a mindennapjaimnak. Ehhez hoztunk ma egy kapcsolódó részt a Mosolyka - Majd helyett MOST filmünkből.

A teljes film, - ami sokak szerint a legjobb magyar film lett - , ami hatással van pozitívan a boldogságra, kizárólag Lelkierő Klubtagoknak érhető el.

Csatlakozz a Lelkierő Klubhoz, és már nézheted is, a folyamatosan bővülő, lelkierő-növelő, több órányi anyaggal együtt.

Célunk, hogy elérd a maximális lelkierőt, és a valódi boldogságot.

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart