Történetek a boldog élethez Mosolykával és Sankóval

BOLDOGSÁG BEFŐTT

A költözésünknél megdöbbentő volt, hogy az életünk alatt mennyi tárgyat, kis apróságot - ami “majd jó lesz valamire” - halmoztunk fel. Ezért egy ideje élményeket gyűjtünk sokkal inkább, mint tárgyakat. Úgy érkeztünk ide a Földre, hogy semmi fizikai, kézzelfogható holmink nem volt, és úgy is fogunk egyszer tovább menni, hisz az élményeken kívül semmi tárgyat nem tudunk magunkkal vinni.

Emberi tulajdonság mégis, hogy ez, vagy az kell a boldogságunkhoz. Ezt sugallják a legtöbb helyről. Az ünnepeknél már nem csak szokás ajándékozni, de elvárás is. Hasznos tud lenni egy zokni, vagy egy edény, de a több tucatnyi már nem. Sokkal inkább emlékezetes, amikor minőségi időt töltünk együtt.

Évekkel később valószínűleg nem azt fogjuk jóízűen mesélni egy társaságban, hogy képzeljék el amikor megkaptuk azt a tusfürdő szettet csomagban. Sokkal inkább azt, amikor elmentünk ahhoz a bizonyos kis patakhoz, jót piknikeztünk. Ugyan kicsit eltévedtünk, de együtt a csapat annyira ügyes volt, és még két zsák szeméttől is megszabadítottuk a környezetet.

Az élményeken kívül semmi tárgyat nem tudunk magunkkal vinni

“Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted.” A randiguru c. film

Mi Sankóval imádunk olykor nassolni. Egy kis csokit, gyümölcsöt, rágcsát. Úgy képzeljük, hogy a léleknek is jól tud esni, ha fürödhet az élményekben, vagy az emlékükben.

Ahogy régen mi is a családdal készítettünk témák, korszakok szerint fotóalbumokat, amiket olyan felüdülés visszanézni, úgy érdemes egy boldogság befőttet is készítened.

Fogj egy sima kiürült befőttesüveget, csinosítsd ki, ha szívesen teszed, és nevezd ki: Boldogság befőttnek

Készíts mellé kis lapokat, és színes tollakat. Kezd el megtölteni élettel, kellemes emlékekkel. Minden kis apróságot is bátran tegyél bele egy cetlin, mert amikor kicsit úgy tűnik, hogy nehezebb napod van, akkor már nem csak a csokihoz fogsz tudni nyúlni, hogy jöjjenek azok a boldogsághormonok, hanem saját egyedi boldogság befőttedhez.

Én (Mosolyka) például, amikor Brigus barátnőm külföldre költözött készítettem neki egy szépséges zsiráfos fa dobozt, bele kártyákat, amikre mind egy közösen átélt élményt írtam egy mondatban. Engem meglepett, amikor évekkel később a dobozkát kinyitottuk, hogy mennyi minden elhalványult, vagy elfelejtődött. Így különösen boldogság volt emlékezni, és visszaidézni az elfelejtett pillanatokat.

Ez a játékos, kreatív kis módszer megdöbbentő, hogy micsoda sok kis, és nagy boldogság löketet képes hozzáadni a mindennapokhoz.

Jó mikor átéled, majd beledobod az élményt, és azt is, amikor kihúzod a cetlin.

Egy nap a férjem Sankó kivette a kezemből a telefonom. Kiszakított a közösségi oldalak világából, a virtuális valóságból, és újra bemutatott az életnek. Segített lelassulni. Észrevenni mindazt, ami mellett az utóbbi időben már én is csak szó nélkül elmentem. Újraéledt körülöttem a világ. Felszabadultam. Messzire hajítottam a mások által megszabott szabályokat, elvárásokat, hogy helyettük inkább megfejtsem a saját lelkem kódját. Oly sok mindent láttam, tapasztaltam eddigi életemben! Mindig is írni akartam mindezekről, megosztani a gondolataimat másokkal, csakhogy valamiért egy ideje már nem sikerült mondatokba öntenem őket. Míg a férjem a kezembe nem adta a „kulcsokat”: minden történethez három-három szót, amiket elrejtettem egy-egy történetben. Így született meg a Lélekkód könyv. Mostantól, ha csak egy pillanatra is elfelejtenék élni, igazán élni, egyszerűen csak újraolvasom őket…

Te is hozzáférhetsz azonnal ezekhez a történetekhez, ha csatlakozol a Lelkierő Klubhoz, amiket mi olvastunk fel. Belépés után a Lélekkód történetekhez, és mellette még több órányi olyan anyaghoz jutsz hozzá, ami hozzásegíthet egy sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb élethez.

Célunk, hogy elérd a maximális lelkierőt, és a valódi boldogságot.

Nagy ölelés, Mosolyka és Sankó, a Lelkierő Klub alapítói

Szia, itt Mosolyka és Sankó! 

Megvalósítottuk a Lelkierő Klubot, ahol előhozzuk azt az erőt, ami benned él. Itt megtalálod a folyamatosan bővülő, legjobb önfejlesztő könyvek erejét, lelkierő-növelő történeteket, és a Mosolyka - Majd helyett MOST filmet is. Örülnénk, ha Te is közösségünk értékes része lennél!

×
×

Cart